Bijzonder Bos: een boom voor een dierbare

Bijzonder Bos, gelegen aan de Zuwe tussen Driebergen-Rijssenburg en Werkhoven, is een gedenkbos waar men een boom kan planten ter herinnering aan een speciaal iemand en naar toe kan gaan als daar behoefte aan is.

Bijzonder Bos ligt op een prachtige plek midden in de natuur. Het is er mooi, sereen en geeft een gevoel van rust. Bijzonder Bos biedt de gelegenheid om as van uw dierbare bij de zelf geplante boom uit te strooien. As uitstrooien mag alleen in overleg met de Stichting.

In Bijzonder Bos kan samen met familie en/of vrienden een boom geplant worden op een van de plantdagen. Bij de boom kan een naambord met een persoonlijke tekst geplaatst worden. Om de uniformiteit in het bos te bewaren zijn deze borden alleen te bestellen via de Stichting. Er is gekozen voor houten borden waar zelf aangeleverde tekst met laser op gebrand wordt.

De naamborden worden gemaakt door medewerkers van Reinaerde ’t Burgje. Hier werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in groen- en terrein onderhoud en houtbewerking. Reinaerde ondersteunt mensen met een beperking in de ontwikkeling van hun eigen kracht.

Op dagen dat daar behoefte aan is kan een wandeling gemaakt worden langs de eigen herinneringsboom en is er gelegenheid om even te mijmeren op een van de bankjes of bij het vennetje. Een boom planten in Bijzonder Bos kan overigens ook om andere redenen. Denk hierbij aan een huwelijk, geboorte, jubileum, emigratie of vriendschap.

N.B. Stichting Bijzonder Bos is een initiatief van Lisette Geelen uit Werkhoven. Meer informatie over het Bijzonder Bos staat hier.