Via Madeleine

Sterven maakt onvermijdelijk deel uit van het leven. We kunnen er niet omheen. We gaan er zelfs dwars doorheen als we afscheid moeten nemen van wie ons lief is. Op deze momenten reik ik als uitvaartbegeleider en begrafenisondernemer de hand om bij te staan in wat zich aandient.
Zorgzaam, aandachtig, liefdevol, slagvaardig en vakkundig, maar vooral nabij. In verbondenheid. Waar mogelijk, samen met de nabestaanden, vorm en richting gevend aan hun wensen. Betrokken. Bewogen. Dichtbij. Zo werkt Via Madeleine.

Het woord ’Via’ betekent weg. We gebruiken het woord ’via’ om aan te geven waar we eerst langs komen of heengaan voor we op de plaats van bestemming arriveren.

De naam Via Madeleine is een handreiking: ”Wees welkom, kom binnen, op weg naar de laatste rustplaats/laatste groet, is er iemand nodig die met u meeloopt tot u op de plaats van bestemming bent. Daarna gaat u verder, ik blijf hier en wacht op de volgende reiziger.” Via is een woord in beweging. Een woord voor onderweg zijn. Het symboliseert stroming. Het is een naam die uitnodigt zonder te dwingen en het leven het leven laat zijn: ook een afscheid kan levendig zijn, liefdevol en wie weet zelfs vreugdevol, verbindend.