Versoepeling coronamaatregelen

Corona update 6

Tijdens de persconferentie van dinsdag 15 februari heeft minister Kuipers de volgende versoepelingen aangekondigd:

Per direct:

  • Het advies om thuis maar vier bezoekers te ontvangen vervalt.
  • Het thuiswerkadvies is gewijzigd in: werk maximaal de helft van de werktijd op kantoor.

Met ingang van vrijdag 18 februari:

  • Het bestuursteam coronavirus heeft advies ingewonnen bij BZK. Voor de uitvaartbranche gelden de regels van 1,5 meter, mondkapje bij verplaatsing en vaste zitplaats tot 25 februari.
  • Voor de horeca geldt een verplichte sluiting vanaf 01.00 uur en werken met 3G. Op locaties met meer dan 500 mensen is daarnaast een vaste zitplaats en het dragen van een mondkapje bij verplaatsing verplicht. Vanaf 25 februari worden deze restricties losgelaten (en geldt bij meer dan 500 personen zonder vaste zitplaats 1G).
  • De verplichte isolatie na besmetting wordt verkort van zeven naar vijf dagen. Mensen moeten dan wel 24 uur geen klachten meer hebben.

Met ingang van vrijdag 25 februari:

  • De algemene verplichting om anderhalve meter afstand te houden, de mondkapjesplicht en beperkte groepsgrootte vervallen ook voor de uitvaartbranche. Uitvaarten kunnen dan dus weer zonder enige beperking georganiseerd worden.

Minister Kuipers drukte ons op het hart om te blijven opletten en elkaar te helpen zodat we elkaar niet besmetten. De basisadviezen – zoals geen handen schudden, hygiëne, ventileren en (zelf)testen bij klachten – blijven onverkort belangrijk om besmettingen te voorkomen.

De pandemie is nog niet voorbij; iedereen moet zijn weg vinden in de nieuwe situatie. Het is goed om dat te bespreken met uw medewerkers en eventueel aanvullende afspraken binnen uw onderneming te maken.